Climatizare

Siguranta unei centrale termice de apartament

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Trebuie sa luati masuri de siguranta pentru o buna functionare a unei centrale termica de apartament

O centrala termica de apartament, in special cele ce functioneaza pe gaz ori pe combustibili fosili (lemn, carbune), necesita masuri suplimentare de siguranta, astfel incat, sa asiguri linistea ta si a familiei.

Exista oameni ce se tem de centralele termice pe gaz, de exempu, pentru ca li se pare nesigur sa ai in casa un astfel de aparat cu foc deschis intretinut de gaze. Pe de-o parte nici nu putem sa spunem ca este o teama exagerata, avand in vedere ca evenimente neplacute sunt, iar media are "grija" sa ni le "umfle" pe cat posibil, atunci cand se intampla. Pe de alta parte, grija fata de siguranta a furnizorilor este una din ce in ce mai mare, mai ales daca analizam ultimele modele de centrale termice pe gaze. Multe dintre aceste modele au diverse sisteme de siguranta. S-a ajuns pana intr-acolo incat centrala iti poate afisa "ce o doare", adica, mai precis iti afiseaza un cod specific unei anumite probleme, iar daca corelezi cu cartea tehnica, iti poti da seama imediat de neregula aparuta. De asemenea, aceste modele noi de centrale se opresc automat atunci cand inregistreaza o neregula grava, iar prin faptul ca se intrerupe alimentarea cu curent, determina si o mai mare siguranta, in sensul ca se stopeaza o posibila sursa de inflamare in apropierea unei surse de gaze.

Oferte centrale termice

[VEZI OFERTELE]

Centrale termice 2019 - cele mai noi modele: Ariston, Bosch, Motan, Fornello, Immergas, Viessman, Buderus, Ferroll.

 

Romstal - centrale termice in condensatie

[VEZI OFERTELE]

Oferte de centrale in condensatie de la Romstal: Habitat, Riello, Nova Florida, Bosch, Viessman, Vaillant

Prima masura de siguranta ce trebuie avuta in vedere se refera la locul de amplasare a unei centrale termice de apartament. In aceasta ordine de idei, o centrala termica trebuie instalata intr-o camera uscata, cu temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade. Temperaturi apropiate de cele de inghet trebuie evitate in camera in care aveti centrala termica, mai ales daca aceasta are atasat si un boiler de apa separat, dar chiar si fara boiler, este periculos sa inghete apa in centrala.

O alta masura de siguranta foarte importanta este cea legata de instalare si punerea in functiune. Asigurati-va ca aceste operatii sunt realizate de personal autorizat, iar in privinta punerii in functiune ar fi bine sa aveti in vedere sa fie prezent (ori chiar sa realizeze operatiunea) un reprezentant al furnizorului, altfel exista riscul sa pierdeti garantia.

Dupa ce se instaleaza centrala, solicitati specialistilor prezenti toate detaliile legate de functionare si de eventuale nereguli simple, pe care le puteti corecta chiar dumneavoastra. De exemplu, trebuie sa stiti cand scade presiunea apei, ce inseamna intreruperea gazului, ce inseamna infundarea filtrelor, ce inseamna curatarea cosului de evacuare, ce inseamna evacuarea rezidurilor la centralele in condensare (cum se pozitioneaza aceasta evacuare, astfel incat sa nu realizati un preaplin si sa va refuleze apa in casa) si alte astfel de detalii pe care ar fi bine sa le solicitati celor prezenti la punerea in functiune a centralei. Dupa parerea mea, este bine sa cititi cu atentie si cartea tehnica a centralei si manualele de utilizare si sa le lasati la indemana, pentru ca multe centrale, asa cum spuneam mai sus, afiseaza diverse nereguli sub forma unor coduri pe care dumneavoastra trebuie sa le identificati corelandu-le cu cele prezente in cartea tehnica.

Ca masura de siguranta majora, daca se intampla ceva cu centrala dumneavoastra si nu sunteti stapan pe situatie, cel mai bine este sa o opriti, sa intrerupeti alimentarea cu curent electric si sa asteptati specialistul.

In privinta specialistului, asigurati-va ca aveti toate datele de contact de la firma care va asigura garantia, iar daca a expirat aceasta garantie, asigurati-va ca faceti un contract de post garantie cu aceeasi firma, pentru a va asigura si dumneavoastra linistea.

Nu va apucati singuri de reparatii la centrala, mai ales daca aceasta se afla in perioada de garantie, pentru ca e posibil sa pierdeti garantia. Lucrarile in perioada de garantie se executa doar de catre personalul autorizat sa presteze servicii de mentenanta in garantie.

Atunci cand se realizeaza prima pornire a centralei termice, specialistii vor trebui sa faca si o dezaerisire a schimbatorului de caldura, motiv pentru care, dumneavoastra trebuie sa furnizati un vas pentru colectarea apei.

Pentru orice centrala termica se recomanda o revizie anuala, de preferat, cum e si firesc, s-o faceti inainte de inceperea iernii, pentru ca odata cu inceperea sezonului rece, specialistii devin foarte aglomerati si va fi greu sa-i prindeti.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Aparate de aer conditionat cu inverter
Despre viabilitatea aparatelor de aer conditionat cu inverter. Informatii utile necesare si pareri pro si contra alegerii unui astfel de aparat. Aparatele de aer conditionat sunt un punct dureros pentru multi oameni din tar ...
Citeste mai departe


Caracteristicile aparatelor de aer conditionat mobile
Aparatele de aer conditionat mobile sunt recomandate pentru spatii inguste si dormitoare Aparatatele de aer conditionat mobile sunt foarte utile in spatiile inguste, in dormitoare, in bucatarii etc. Cei ce sunt ...
Citeste mai departe


Sisteme performante de racire
Aerul conditionat a devenit in ultima vreme un aparat aproape indispensabil pe timpul verii Din ce in ce mai multi romani isi instaleaza sisteme de racire, adica isi pun mai pe romaneste, aer conditionat. Daca in urma cu cat ...
Citeste mai departe


Racoreste-te cu Soldec!
La Soldec gasiti modalitati optime de a va racori in aceasta vara, dar nu oricum, ci volant. Soldec este un magazin online ce comercializeaza produse pentru tratarea aerului: dezumidificatoare, umidifcatoare, purificatoar ...
Citeste mai departe


5 ani GARANTIE: Riello romstal.ro

Din aceeasi categorie:

Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Utile despre centralele in condensatie
Ce mai trebuie sa stiti despre centralele termice in condensatie. Sunt ele ...
Citeste mai departe
Revizie centrale termice - verificare instalatie gaze
Ati facut revizia centralei termice si verificarea instalatiei de gaze? ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies