Climatizare

Siguranta unei centrale termice de apartament

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Trebuie sa luati masuri de siguranta pentru o buna functionare a unei centrale termica de apartament

O centrala termica de apartament, in special cele ce functioneaza pe gaz ori pe combustibili fosili (lemn, carbune), necesita masuri suplimentare de siguranta, astfel incat, sa asiguri linistea ta si a familiei.

Exista oameni ce se tem de centralele termice pe gaz, de exempu, pentru ca li se pare nesigur sa ai in casa un astfel de aparat cu foc deschis intretinut de gaze. Pe de-o parte nici nu putem sa spunem ca este o teama exagerata, avand in vedere ca evenimente neplacute sunt, iar media are "grija" sa ni le "umfle" pe cat posibil, atunci cand se intampla. Pe de alta parte, grija fata de siguranta a furnizorilor este una din ce in ce mai mare, mai ales daca analizam ultimele modele de centrale termice pe gaze. Multe dintre aceste modele au diverse sisteme de siguranta. S-a ajuns pana intr-acolo incat centrala iti poate afisa "ce o doare", adica, mai precis iti afiseaza un cod specific unei anumite probleme, iar daca corelezi cu cartea tehnica, iti poti da seama imediat de neregula aparuta. De asemenea, aceste modele noi de centrale se opresc automat atunci cand inregistreaza o neregula grava, iar prin faptul ca se intrerupe alimentarea cu curent, determina si o mai mare siguranta, in sensul ca se stopeaza o posibila sursa de inflamare in apropierea unei surse de gaze.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Prima masura de siguranta ce trebuie avuta in vedere se refera la locul de amplasare a unei centrale termice de apartament. In aceasta ordine de idei, o centrala termica trebuie instalata intr-o camera uscata, cu temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade. Temperaturi apropiate de cele de inghet trebuie evitate in camera in care aveti centrala termica, mai ales daca aceasta are atasat si un boiler de apa separat, dar chiar si fara boiler, este periculos sa inghete apa in centrala.

O alta masura de siguranta foarte importanta este cea legata de instalare si punerea in functiune. Asigurati-va ca aceste operatii sunt realizate de personal autorizat, iar in privinta punerii in functiune ar fi bine sa aveti in vedere sa fie prezent (ori chiar sa realizeze operatiunea) un reprezentant al furnizorului, altfel exista riscul sa pierdeti garantia.

Dupa ce se instaleaza centrala, solicitati specialistilor prezenti toate detaliile legate de functionare si de eventuale nereguli simple, pe care le puteti corecta chiar dumneavoastra. De exemplu, trebuie sa stiti cand scade presiunea apei, ce inseamna intreruperea gazului, ce inseamna infundarea filtrelor, ce inseamna curatarea cosului de evacuare, ce inseamna evacuarea rezidurilor la centralele in condensare (cum se pozitioneaza aceasta evacuare, astfel incat sa nu realizati un preaplin si sa va refuleze apa in casa) si alte astfel de detalii pe care ar fi bine sa le solicitati celor prezenti la punerea in functiune a centralei. Dupa parerea mea, este bine sa cititi cu atentie si cartea tehnica a centralei si manualele de utilizare si sa le lasati la indemana, pentru ca multe centrale, asa cum spuneam mai sus, afiseaza diverse nereguli sub forma unor coduri pe care dumneavoastra trebuie sa le identificati corelandu-le cu cele prezente in cartea tehnica.

Ca masura de siguranta majora, daca se intampla ceva cu centrala dumneavoastra si nu sunteti stapan pe situatie, cel mai bine este sa o opriti, sa intrerupeti alimentarea cu curent electric si sa asteptati specialistul.

In privinta specialistului, asigurati-va ca aveti toate datele de contact de la firma care va asigura garantia, iar daca a expirat aceasta garantie, asigurati-va ca faceti un contract de post garantie cu aceeasi firma, pentru a va asigura si dumneavoastra linistea.

Nu va apucati singuri de reparatii la centrala, mai ales daca aceasta se afla in perioada de garantie, pentru ca e posibil sa pierdeti garantia. Lucrarile in perioada de garantie se executa doar de catre personalul autorizat sa presteze servicii de mentenanta in garantie.

Atunci cand se realizeaza prima pornire a centralei termice, specialistii vor trebui sa faca si o dezaerisire a schimbatorului de caldura, motiv pentru care, dumneavoastra trebuie sa furnizati un vas pentru colectarea apei.

Pentru orice centrala termica se recomanda o revizie anuala, de preferat, cum e si firesc, s-o faceti inainte de inceperea iernii, pentru ca odata cu inceperea sezonului rece, specialistii devin foarte aglomerati si va fi greu sa-i prindeti.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Parteneri Viesseman
Lista parteneri autorizati Viesseman Viessman este o marca de renume ce si-a respectat clientii din toate paturile sociale. Un leader la nivel international in privinta sistemelor de incalzire, grupul Viessman a luat fiinta i ...
Citeste mai departe


Aer conditionat la Altex si Media Galaxy
Daca nu vreti sa va prinda caldura nepragatiti, cumparati-va din vreme aparate de aer conditionat Aerul conditionat este foarte util in zilele calduroare de vara, insa, este foarte placut sa nu trebuiasca sa umbli dupa mesteri in acele zile calduroase. Cel mai bine este sa-ti cumperi si inst ...
Citeste mai departe


Parteneri Ariston
Lista firmelor autorizate ca parteneri Ariston Ariston este o mare companie italiana ce produce o gama larga de aparate ectrocasnice, dar este foarte cunoscuta si pentru centralele termice performante. Astfel divizia Thermo ...
Citeste mai departe


Instalarea aparatelor de aer conditionat mobile
Cat de dificil este sa instalatezi un aparat de aer conditionat mobil (portabil)? Instalarea aparatelor de aer conditionat portabile nu necesita prezenta unui specialist. Daca v-ati hotarat sa va achizitionati u ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Ce inseamna bec rosu la o centrala termica?
Aparitia becului rosu inseamna ca sunt probleme cu centrala termica. ...
Citeste mai departe
Vaillant EcoTec Pure - incalzire la standarde inalte
Centralele Vaillant EcoTec Pure sunt o alegere perfecta pentru locuinta ta, ...
Citeste mai departe
Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies