Climatizare

Intrebari frecvente legate de aparatele de aer conditionat

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

intrebari aparate de aer conditionatVrei sa aflii informatii despre aparatele de aer conditionat? Vezi ce intrebari au avut alte persoane, poate iti vor fi de folos.

Cele mai multe informatii legate de aerele conditionat tine de tehnologie indeosebi, dar sunt destule si cele din categoria intrebarilor subiective, ca sa le spunem asa, ca de exemplu 'arre este cel mai bun aparat de aer conditionat'.

La intrebarea care este cel mai bun aparat de aer conditionat nu poti sa raspunzi decat subiectiv, pentru ca tu ca tehnician e posibil sa fi vazut multe modele in viata ta, dar sa fi avut o experienta foarte buna cu un aparat de nivel mediu si atunci balanta s-ar putea sa nu fie tocmai fair play in ceea ce te priveste.

Poti sa stabilesti cat de bun este un aparat de aer conditionat in functie de multe criterii care pentru tine sunt importante: nivel de consum, nivel de zgomot, nivel de volum acoperit, nivel de garantie, menenanta ulterioara etc.

V-am dat un exemple despre cat de usor poti sa cazi in capana intrebarilor si raspunsurilor absolute. De aceea este indicat sa-ti faci tu insuti o analiza cat se poate de realista si sa alegi un aparat ptorivit standardelor tale de calitate.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Revenind insa la cele mai dese intrebari ce ni se pun pe aceasta tema, iata cateva dintre ele si raspunsul aferent.

1. Ce este inverter la aer conditionat?

Tehnologia inverter are la baza un compresor cu o viteza variabila, comparativ tehnologie vechi care utiliza un compresor cu o unica viteza si cicluri frecvente de pornire si oprire in acord cu variatiile de temperatura din incapere.

Vara, cand este foarte cald, iar diferentele de temperaturi intre zi si noapte pot fi foarte mari, o astfel de tehnologie inveter iti sporeste confortul termic in spatiul dorit, de acasa, de la birou, centre comericla, cinemauri, hale etc.

Noi am mai vorbit cu alte ocazii despre ce este functia inverter la aer conditionat, chiar in vremuri cand majoritatea aparatelor nu adoptase aceasta tehnologie. Semnalam de pe atunci ca inverterul va prinde cu siguranta in piata si se va extinde necontrolat.

Un inverter este un mutator carre transforma curentul electric continuu in curent electric alternativ. Aceasta tehnologie este folosita in multe domenii, nu doar la aparatele de aer conditionat.

In mod normal, un compresor clasic trece de la oprit la pornit. Un aparat cu inverter schimba viteza de functionare a compresorului in functie de diversi senzori, in functie de nevoile si de setarile pe care tu i le dai. Cand se atinge temperatura din incapere, tehnologia inverter detecteaza acest lucru si viteza comperesorului se reduce automat. Cand temperatura creste ori scade in camera, senzorii simt acest lucru si maresc viteza de functionare a compresorului.

2. Ce inseamna BT la aer conditionat?

BTU o unitate de masura pentru energia termica, 1 BTU echivaland cu totalul de energie necesara pentru inczirea unui litru de apa cu un grad Fahrenheit. Cu alte cuvinte, ca sa incalzim cu un grad Fahrenheit un 1 litru de apa, avem nevoie de o unitate de BTU.

BTU inseamna British Thermal Unit si in sistemul international de masura el este echivalentul a 1055 J (Joule).

Pentru aparatele de aer conditionat, transformarea in BTU se face astfel 1W - 2,412 Btu/h.

In alte echivalenta, 1 BTU reprezinta 252 de calorii si cca o treime watt pe ora.

In functie de aceasta clasa de putere oamenii aleg diferite aparate, in acord cu volumele pe care doresc sa le raceasca.

3. Ce suprafata acopera 12.000 BTU?

In functie de puterea de racire ori incalzire a aparatelor de aer conditionat, cea care se exprima in BTU, se ia in considerare volumul spatiului pe care dorim sa-l acoperim.

Volumul este usor de calculat la incaperile regulate. La o camera de bloc cu suprata dreptunghiulara, se inmulteste suprafata cu inaltimea cameri si se obtine practic volumul acelei incaperi. Acolo unde suprafetele sunt neregulate, lucrurile sunt mai complicate, dar nu se intampla mare lucru daca face o estimare aproximativa, cu conditia sa gresiti mai degraba in plus, decat in minus.

Asadar, este indicat sa cumperi un aparat cu putere mai mare de acoperire, decat unul cu putere mai mica. Functionarea unui aparat mai slab va fi mereu la putere mare, ceea ce ii determina o erodare mai accentuata intr-un timp mai scurt.

Alegerea aparatului de aer conditionat in functie de suprafata si inaltime are si o formulara:

BTU  = suprafata camerei in mp x inaltimea camerei in mp x 40 x 3,412

In acord cu aceasta formulala, si considerandu-se o inaltime aproximativa de 2,5 - 3 m pentru suprafetele acoperite, alegerea numarului de BTU se face astfel

Pentru consumatori casnici

- pentru suprafete mai mici de 20 mp - 7.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 15 si 25 mp - 9.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 24 si 35 mp - 12.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 28 si 45 mp - 14.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 40 si 50 mp - 18.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 48 si 70 mp - 22.000 Btu/h

Pentru consumatori comerciale (spatii comericale, birouri, hale)

- pentru suprafete mai mici de 15 mp - 7.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 14 si 22 mp - 9.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 20 si 30 mp - 12.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 24 si 36 mp - 14.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 33 si 55 mp - 18.000 Btu/h
- pentru suprafete intre 40 si 60 mp - 22.000 Btu/h

Revenind la intrebarea adresata noua si anume, ce suprafata acopera 12.000 BTU, raspunsul este urmatorul: daca este vorba de o locuinta putem sa optam pentru acest nivel de putere al aparatului de aer conditionat pentru suprafete de pana in 35 de mp; in cazul in care discutam de un spatiu comercial ori alta utilizare de trafic intens, suprafata acoperita este sub 30 de mp.

V-am mai povestit noi candva despre aparatele de aer conditionat cu instalare rapida, unde am am si clasificat niste oferte in functie de capacitate de BTU, pentru a va fi mai usor sa alegi aparatul potrivit in functie de suprafata pe care o detineti.

Nu ne intrebati ce aer conditionat va recomandam ca pana la urma voi trebuie sa alegeti in functie de inforatiile pe care noi vi le oferim.

Ca sa ajungeti la o alegere avantajoasa, este important sa stiti cati bani sunteti dispusi sa cheltuiti, ce suprafata doriti sa acoperiti si ce asteptari aveti de la un astfel de aparat (rezistenta in timp, nivel de zgomot, nivel de consum etc).

aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Climatizare Dwyn - livrare rapida la domiciliu
E momentul sa avem grija de confortul nostru si pe partea de climatizare. Dwyn stie cum! Cei de la Dwyn ne asigura ca produsele comandate la ei vor ajunge la noi rapid, ramane doar sa comandam online si sa asteptam curier ...
Citeste mai departe


Incalzire optima cu centrala termica pe gaz
Daca vrei sa ai o iarna linistita si sa te bucuri de confortul casei tale, alege incalzirea cu centrala termica pe gaz O centrala termica pe gaz iti poate oferi confortul dorit pentru tine si pentru familia ta, tu bucurandu-te de o ...
Citeste mai departe


De ce sa alegi o centrala termica electrica?
Care sunt avantajele centralelor termice electrice si de ce sunt preferate de clienti? Centralele termice electrice sunt mai putin utilizate la noi in Romania, principalul motiv fiind costurile destul de ridicate generate de utiliza ...
Citeste mai departe


Despre aparatele mobile de aer conditionat
Unele dintre cele mai inovatoare tehnologii in domeniul racirii sunt dupa parerea noastra sistemele mobile de aer conditionat Aparatele mobile de aer conditionat reprezinta unul din cele mai utile aparate pe care le poate c ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Care mai este pretul unui aer conditionat?
Cat mai costa un aparat de aer conditionat in 2015? Daca va intrebati care mai este pretul unui aparat de aer conditionat la nivelul lui 2015, ...
Citeste mai departe
Centrala termica in rate
Daca n-ai bani sa cumperi o centrala, poti apela la un sistem de rate avantajos sau direct la un credit de consum Cand nevoia te preseaza, can ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies