Climatizare

Despre centralele termice pe gaz

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Informatii necesare pentru cei ce doresc sa cumpere o centrala termica pe gaz

Ca orice aparat folosit in gospodarie, si centrala termica se supune acelorasi pretentii, din partea cumparatorului. In primul rand, oamenii se uita la costul acesteia, la puterea termica a centralei, la capacitatea de incalzire a apei si nu in ultimul rand, la firma.

Trebuie sa recunoastesti ca multi dintre dumneavoastra, atunci cand doresc sa aleaga un aparat electrocsnic este foarte mult atras de marca respectivului obiect. In definitiv, toati suntem specialisti si am auzit ca un brand este mai bun decat altul, ca o firma este mult "mai tare" in diverse componente decat alta.

Acest principiu se aplica si centralelor termice pe gaz, insa, pe langa acest aspecte de "cunostinte generale", centrala mai vine cu cateva aspecte importante. De exemplu: nu dorim sa ni se defecteze centrala la un an de la cumparare si in mijlocul iernii pentru ca nu este acelasi lucru cu a ni se defecta televizorul in mijlocul iernii, nu dorim sa platim un service post-garantie care sa ne tripleze pretul centralei, nu vrem sa ne trezim ca am ales o centrala mai putin performanta si sa suferim de frig, nu vrem sa ni se termine apa calda in timpul dusului, etc.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Dupa cum observati, aceste aspecte sunt greu de intalnit la alte aparate electrocasnice, de majoritatea putandu-ne lesne dispensa la orice ora, pe cand cu centrala termica este alta discutie. Pe langa toate aceste legate mai degraba de confort si de partea materiala, mai intervine unul foarte important: siguranta. Pentru linistea ta si a familiei tale, trebuie sa te asiguri ca vei cumpara o centrala termica pe gaz sigura, si ca ai o instalatie pe masura instalata de profesionisti. Este mai bine sa nu precupetesti efort decat sa suferi mai apoi de ingrijorare.

In momentul in care ati cantarit toate aceste aspecte, corelate dupa cum este si firesc cu capacitatea dumneavoastra financiara, asigurati-va ca ati achizitonat si celelalte accesorii indispensabile.

Cum sa realizezi o echipare corecta a unei centrale termice pe gaz.

Centralele termice murale se instaleaza cu urmatoarele accesorii: regulator de presiune pe conducta de alimentare cu gaz, regulator de presiune pe apa (daca nu are unul inclus), filtru de impuritati pe conducta de retur, chiar inainte de legatura cu cazanul, un filtru anticalcar magnetic sau un filtru cu polifosfati, montat pe conducta de admisie apa.

Un alt accesoriu "la moda", insa, foarte util, este termostatul de camera. Termostatele se monteaza de regula in camera cea mai racoroasa, care corespunde de cele mai multe ori cu camera cea mai departata de centrala. Din acest punct de vedere, ar fi bine sa va asigurati ca centrala termica este instalat intr-un punct central din apartament, astfel incat sa existe o oarecare distanta egala intre cele mai indepartate puncte ale apartamentului. De exemplu, daca aveti apartamentul de forma dreptunghiulara, cu latura mare de cel putin dublul laturii mici, nu instalati centrala intr-un capat al dreptunghiului, ci cautati un punct central al respectivului dreptunghi, astfel incat cele doua laturi scurte sa fie la distante relativ egale fata de punctul de montaj al centralei termice. Oricum, aceste detalii le stiu cei de care va executa proiectul de instalare, evident, acestia tin cont si de opinia dumneavoastra si de posibilitatile spatiului locativ. Daca este imposibila montarea centralei intr-un punct central, asigurati-va ca acele camere mai departe ale apartamentului au calorifere mai mari decat ar fi necesare, altfel veti avea o problema cu distribuirea uniforma a caldurii in apartament, indiferent de camera unde stabiliti termostatul. Daca o sa puneti termostatul in camera cea mai racoroasa, iar discrepanta de distanta fata de centrala este mare, iar calorifere nu sunt potrivire corespunzator, veti constata ca in camerele apropiate de centrale va fi greu sa respirati de caldura. Deci, atentie mare la aceste aspecte pe care nu vi le spune de regula nici instalatorul nici cei ce va executa proiectul.

Oricum, principiul de montaj al centralelor trebuie sa respecte un aspect important: sa fie instalate pe un perete exterior, pentru a putea scoate afara cosul.

Centralele se monteaza in camere aerisite, de regula se specifica ca respectiva camera sa aiba in permanenta o posibilitate de aerisire permanenta (un geam ori un orificiu). Nu se instaleaza centrala in camera folosita drept camera de locuit ori de dormit, gen sufragerie ori dormitor. Pe de-o parte instalarea in aceste camera este nesanatoasa si riscanta, iar pe de alta parte, oricat de silentioasa ar fi centrala dumneavoastra, zgomotul ar fi o problema.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Incalzire mai scumpa pentru bucuresteni, atat la RADET, dar si la gaze
O iarna 2014-215 mai scumpa la incalzire pentru bucuresteni, indiferent de sistemul la care sunt racordati Pentru ca iarna se apropie cu pasi repezi, bucurestenii trebuie sa stie ca vor plati mai mult pentru incalzire, atat cei ce su ...
Citeste mai departe


Parteneri Viesseman
Lista parteneri autorizati Viesseman Viessman este o marca de renume ce si-a respectat clientii din toate paturile sociale. Un leader la nivel international in privinta sistemelor de incalzire, grupul Viessman a luat fiinta i ...
Citeste mai departe


Tot ce trebuie sa stiti despre aerul conditionat
Alegerea unui aparat de aer conditionat trebuie sa fie conditionata de nevoile de confort ale caminului dumneavoastra Aparatul de aer conditionat este una din cele mai eficiente inventii ale omului, dar si una din cele mai suprinzat ...
Citeste mai departe


Parteneri Vaillant
Lista firmelor autorizate Vaillant Lista partenerilor Vaillant autorizati sa execute instalare si service pentru produsele renumitului brand. Leader in domeniul sistemelor de incalzire, Vaillant are o experienta de peste 135 ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Ce inseamna bec rosu la o centrala termica?
Aparitia becului rosu inseamna ca sunt probleme cu centrala termica. ...
Citeste mai departe
Vaillant EcoTec Pure - incalzire la standarde inalte
Centralele Vaillant EcoTec Pure sunt o alegere perfecta pentru locuinta ta, ...
Citeste mai departe
Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies