Climatizare

Despre centralele termice in condensare

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Care sunt avantajele unei centrale termice in condensare si care este perioada de amorsare

Centralele termice in condensare reprezinta ultima generatie de centrale, ele venind cu imbunatatiri semnificative in privinta sistemelor de incalzire, in sensul cresterii randamentului si scaderii pretului efectiv platit pentru combustibil. Crescand randamentul centralei, creste in esenta si confortul, mai ales ca aceste modele in condensare ofera un debit mai mare pentru incalzire comparativ cu suratele lor conventionale, pentru aceeasi capacitate efectiva a centralei. Nivelul de eficienta este ridicat, iar economia se pare ca ajunge chiar si la 35%, adica, consuma cu 35% mai putin gaz fata de o centrala conventionala.

Functionarea unei centrale in condensare inseamna reutilizarea gazelor arse si care in mod normal ar fi evacuate si transformarea lor in caldura, prin reincalzirea apei provenita din circuitul de incalzire. Deci, aburul produs de arderea gazelor este utilizat pentru reincalzirea de retur. In acest mod, centrala foloseste mai putina energie, deci, mai putin combustibil pentru a obtine aceeasi incalzire ca la o centrala conventionala. Datorita acestui regim de incalzire dublu, se obtine o economie de 30-35% la consumul de gaze. In acest fel, dumneavoastra ca si consumatori veti plati mai mult pentru gaze.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Prin condensarea gazelor arse, acestea sunt transformate in caldura si nu eliminate in aer, ca la o centrala conventionala, din acest punct de vedere, se face si o reducere a poluarii proportionale cu reducerea consumului de gaze.

Avantajul major al centralelor in condensare este ca prin aceasta reutilizare a gazelor arse, se produce constant o incalzire a apei, astfel acest tip de centrale produce un debit mai mare de apa calda decat cele conventionale, tu practic beneficiind de un debit constant de apa calda la temperatura dorita.

Datorita faptului ca ele transforma gazele arse in condens, insa, practic le refoloseste, trebuie sa aveti in vedere si o scurgere pentru acest lichid obtinut din condensare. Aici intervin niste probleme, in sensul de dezavantaje la acest tip de centrala. Daca evacuezi acest condens catre exterior, va fi foarte greu sa echipezi conducta de evacuare astfel incat ea sa nu inghete pe timpul iernii. Din acest motiv, unii prefera sa evacueze in interior, fie printr-un circuit integrat in instalatia sanitara a locuintei, fie prin diverse improvizatii. Trebuie sa aveti grija la improvizatii, sa nu lasati vasul in care evacuati sa se umple, pentru ca furtunul va refula, iar centrala se va opri, in cel mai bun caz.

Datorita sistemului de condensare si al faptului ca aceste centrale utilizeaza un ventilator si o vana de gaz modulanta, se reduc astfel foarte mult cheltuielile cu combustibilul. Prin aceasta tehnologie, costurile se reduc enorm, pentru ca tu vei contra temperatura din instalatie in functie de temperatura aerului. Daca atasezi acestui sistem si un termostat, atunci vei obtine o reduce substantiala a consumului de gaze si un confort termic foarte bun ce-ti va asigura o incalzire optima.

Dintre componentele centralei in condensare, cea mai importanta este asa numitul sifon de condens. Acesta este folosit la directionarea condensului si la refolosirea gazelor evacuate.

Centralele in condensare au un sistem electric cu afisat foarte util, majoritatea lor fiind cu autoevaluare, afisand in cazul unor probleme diferite coduri, iar utilizatorul nu are decat sa compare respectivul cod cu cele inscrise in cartea tehnica pentru a constata problema aparuta. Nu mai vorbim de numeroasele functii pe care le veti intalni la acest tip de centrala, de la functia de ambient (vara, iarna, vacanta, impotriva inghetului, etc), pana la functii de oprire automata in caz de forta majora.

O calitate speciala a acestor centrale in condensare este si silentiozitatea. Sunt printre cele mai "linistite" centrale, iar acest lucru vi-l poate confirma un posesor al unei astfel de centrale, mai ales ca inainte am detinut una conventionala; diferenta este foarte mare. Daca la centrala conventionala (situata pe balcon si care este bine izolat fata de restul apartamentului) ni se parea ca suntem atacati de bombardiere rusesti, la cea prezenta, in condensare, auzim doar un zgomot slab in momentul pornirii. Zgomotul mediu al unei astfel de centrale in condensare se invarte in jurul a 30-35 decibeli.

Am lasat la final faptul ca aceste centrale in condensare sunt cele care sunt "pe plac" comisiei europene, adica cele care se incadreaza in cerintele privind condumul de energie. De asemenea, poluarea produsa de aceste centrale se incadreaza in normativele europene si probabil cei ce detin astfel de centrale vor fi mai putin afectati de noua taxa pe poluare pe care Guvernul doreste s-o introduca.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Racitor de aer - mic, mobil, ieftin
Racitoarele de aer sunt aparatele de aer conditionat ale viitorului. Au preturi mici, sunt mobile, functionale pentru camere mici. Racitoarele de aer sunt printre ultimele tendinte in materie de climatizare. Sunt ...
Citeste mai departe


Oferte de aer conditionat in rate
Pentru o vara racoroasa, poti sa-ti cumperi un aer conditionat in rate, online Oferte de aer conditionat in rate gasiti in multe magazine online de specialitate. Pentru aceasta vara, multe magazine ofera clienti ...
Citeste mai departe


Cat costa incalzirea in Bucuresti in aceasta iarna?
In sistemul centralizat de incalzire, preturile gigacaloriei sunt cele de la nivelul anului 2011 Conform datelor gasite pe platforma online RADET, pretul energiei termice pentru consumatorii casnici sunt cele stabilite printr-o hota ...
Citeste mai departe


A fi sau a nu fi taxa de poluare pe centrala termica!
Se pare ca taxa de poluare pentru centralele termice este deja o certitudine Chiar daca lumea a uitat de taxa de poluare pentru centralele termica, pentru ca scandalurile mediatice sunt altele si mult mai savuroase si mai colorate d ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Ce inseamna bec rosu la o centrala termica?
Aparitia becului rosu inseamna ca sunt probleme cu centrala termica. ...
Citeste mai departe
Vaillant EcoTec Pure - incalzire la standarde inalte
Centralele Vaillant EcoTec Pure sunt o alegere perfecta pentru locuinta ta, ...
Citeste mai departe
Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies