Climatizare

Cat vom plati la iarna pe caldura in Bucuresti?

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Daca va intrebati cat o sa platiti pentru caldura si apa calda, la iarna, bucuresteni fiind, aflati ca veti plati cu certitudine mai mult decat in iarna trecuta.

Indiferent de sistemul de incalzire, fie el centralizat ori cu centrala, bucurestenii vor plati cu certitudine mai mult decat au platit in iarna trecuta.

O sa intrebati care ar fi motivele acestei scumpiri, lucru firesc de altfel, iar noi va raspundem, in conformitate nu cu niste date oficiale neaparat, pentru ca toti factorii de raspundere s-au eschivat cand a venit vorba de preturi concrete, ci o sa va raspundem in acord cu zvonurile iscate de aceste scumpiri.

De pilda, s-a modificat calendarul de liberalizare al pretului la gaze, in schimb s-a convenit cu furnizorii o reclaculare a pretului, caci se pare ca vechiul calcul era gresit. Tot in legatura cu centralele termice de apartament va vom spune ca s-a convenit deja introducerea taxei de poluare, lucrurile fiind clare in acest sens, ramanand de stabilit doar care va fi cuantumul acestei taxe si cum va fi ea colectata. Deci, adaugand niste costuri nu are cum sa se ieftineasca pretul gazelor, motiv pentru care, ii anuntam pe bucurestenii cu centralele termice de apartament ca vor plati mai mult pentru incalzire in iarna 2014-2015.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Despre sistemul centralizat de incalzire va putem spune ca s-a convenit deja cu FMI-ul sa se elimine eubventiile, deci, va fi foarte complicat de acoperit de catre primarie intreaga suma necesara, deci, ne indreptat catre aceeasi ipoteca nefasta pentru bucuresteni, anume ca incalzirea va fi mai scumpa in aceasta irna.

Conform analizelor de cost efectuate, este adevarat, de unii furnizori de centrale termice de apartament, costurile comparative intre incalzirea din sistemul centralizat si incalzirea cu o centrala termica de apartament va fi de 3 la 1, adica, in sistemul centralizat, costurile vor fi pana la de trei ori mai mari decat in sistemul cu centrale termice. Evident, adevarul este pe la mijloc, pentru ca nu putem sa punem bazele doar ceea ce ne spun furnizorii de centrale termice, direct interesati de vanzarea acestor aparate, insa, cu certitudine, macar de doua ori mai mult tot vor plati la incalzire cei din sistemul centralizat.

O analiza efectuata de Ariston Thermo, unul din principalii furnizorii de centrale termice, releva faptul ca, pentru un apartament de doua camere factura in sistemul centralizat se va situa in jurul valorii de 650-800 de lei, iar in sistemul cu centrala termica, costul incalzirii va fi de 260-300 de lei.

Conform acestor date, este evident ca achizitionarea unei centrale termice poate fi amortizata in doar doi ani, daca facem un calcul sumar. Insa, este bine sa luam in calcul si faptul ca peste doi-trei ani cand se va liberaliza si pretul la gaze, cand vom avea si taxa pe poluare pentru centralele termice de apartament, s-ar putea ca aceasta amortizare sa nu mai fie atat de importanta.

Insa, este cert ca in prezent sistemul de incalzire cu centrale termice pe gaz este unul mult mai avantajos, chiar daca luam in calcul si o eventuala introducere a texei pe poluare.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Accesorii tehnice foarte utile pentru o centrala termica
Pentru ca o centrala termica sa functioneze la parametrii indicati, iar dumneavoastra sa aveti liniste, aveti nevoie de cateva acceorii foarte utile O centrala termica, oricat de performanta ar fi, are nevoie de ajutor pentru a func ...
Citeste mai departe


Utile despre centralele in condensatie
Ce mai trebuie sa stiti despre centralele termice in condensatie. Sunt ele utilizabile in orice spatiu? Despre centralele termice in condensatie noi am mai discutat, de aceea ne-am propus astazi sa nu revenim asupra funct ...
Citeste mai departe


Intrebari frecvente legate de aparatele de aer conditionat
intrebari aparate de aer conditionatVrei sa aflii informatii despre aparatele de aer conditionat? Vezi ce intrebari au avut alte persoane, poate iti vor fi de folos. Cele mai multe informatii legate de aerele conditionat ...
Citeste mai departe


Despre centrala Ariston Bis II
Informatii generale despre centrala termica Ariston Bis II Ariston este deja o marca foarte cunoscuta pe piata romaneasca a electrocasnicelor, centralele termice fiind si ele foarte reusite, lucru pe care vi-l pot certifica, pentru c ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Vara fierbinte? evoMAG are solutia!
aer conditionat evomagVa doriti un aer conditionat ieftin, cu livrare rapid ...
Citeste mai departe
Climatizare Dwyn - livrare rapida la domiciliu
E momentul sa avem grija de confortul nostru si pe partea de climatizare. D ...
Citeste mai departe
As vrea aer conditionat fara unitate externa. Exista asa ceva?
Da. Exista aer conditionat fara unitate externa, cu tehnologie i ...
Citeste mai departe
Ventilatoare practice pentru birou
Acasa ori la serviciu, ventilatorul pentru birou poate fi solutia perfecta ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies