Climatizare

Accesorii tehnice foarte utile pentru o centrala termica

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Pentru ca o centrala termica sa functioneze la parametrii indicati, iar dumneavoastra sa aveti liniste, aveti nevoie de cateva acceorii foarte utile

O centrala termica, oricat de performanta ar fi, are nevoie de ajutor pentru a functiona la capacitatea prevazuta, dupa cum are nevoie de ajutor pentru a nu fi degradata in timp, lucru care tot pe dumneavoastra ca proprietari va afecteaza.

Sunt doua directii foarte importante de urmarit in privinta unei centrale termice:

- in primul rand sa va asigurati o incalzire corespunzatoare in camere;
- in al doilea rand sa va asigurati ca in functionarea unei centrale nu intervin probleme independente de dumneavoastra ori de centrala.

Pentru a realiza o incalzire corespunzatoare in camerele casei dumneavoastra, aveti nevoie de un termostat de ambient. Acest termostat este un accesoriu recomandat celor ce detin o centrala termica, pentru ca el ne ajuta sa reglam termeratura, astfel incat sa obtinem un maxim confort termic cu un mic efort financiar; practic termostatul regleaza functionarea centralei in functie de temperatura medie dorita, asa incat, aceasta se opreste automat atunci cand atinge temperatura indicata de termostat intr-un (sau mai multe) din camere, de regula cea mai friguroasa.

Oferte centrale termice

[VEZI OFERTELE]

Centrale termice 2019 - cele mai noi modele: Ariston, Bosch, Motan, Fornello, Immergas, Viessman, Buderus, Ferroll.

 

Romstal - centrale termice in condensatie

[VEZI OFERTELE]

Oferte de centrale in condensatie de la Romstal: Habitat, Riello, Nova Florida, Bosch, Viessman, Vaillant

Termostatul este un accesoriu foarte cautat in ultima vreme, cu ajutorul lui puteti sa beneficiazi de un reglaj automat al centralei in functie de temperatura medie de afara.

Termostatele de ambient sunt de doua feluri:

- termostate cu fir simple sau programabile;
- termostate wirless simple sau programabile.

Un alt accesoriu necesar pentru o centrala termica este stabilizatorul de tensiune sau regulatorul de tensiune. Acest aparat stabilizeaza tensiunea pe retea, astfel incat echipamentul electric va fi protejat la posibilele fluctuatii de tensiune. Aceste fluctuatii pot determina o proasta functionare a aparatului si chiar o defectare serioasa a acestuia. Avand in vedere ca in Bucuresti, spre exemplu, sunt zone in care fluctuatii de tensiune sunt numeroase, un stabilizator de tensiune pentru centrala dumneavoastra termica este absolut necesar.

Un astfel de stabilizator va poate usura viata dumneavoastra si centralei dumneavoastre. In momentele in care sunt fluctuatii mari de tensiune in retea, centrala termica poate suferi o serie de defectiuni, cele mai grave fiind cele care afecteaa panoul electric al centralei (placa electronica), care daca se defecteaza veti avea de plata o suma uriasa (aproape jumatate din pretul centralei). Placa electronica este un fel de brain (creier) al centralei termice, fiind de alte si o componenta destul de sensibila si cum ziceam mai sus, o piese foarte scumpa, de aceea este indicat sa folositi un astfel de stabilizator de tensiune, pentru a va proteja centrala termica. Spre exemplu, in toamna trecuta, fluctuatiile de tensiune din retea au fost foarte mari spre toamna, cand toata lumea incepuse sa porneasca centralele termice, iar vremea era ploiasa cu tunete si fulgere. Descarcarile electrice au determinat fluctuatii de tensiune care au distrus foarte placile electronice la foarte multe dintre centralele bucurestenilor. Deci, asigurati-va din vreme linistea, achizitionand un astfel de stabilizator.

Un alt aparat foarte utile pentru o centrala termica este si sonda externa de temperatura. Acest aparat indica temperatura externa si regleaza centrala in functie de aceasta temperatura. Impreuna cu termostatul de apartament realizeaza o functionare optima a centralei dumneavoastra. Acest accesoriu este foarte util in special la centralele termice in condensare, cele la care temperatura apei la tur este de maxim 55 de grade.

Adiacent acestor accesorii pe care noi le numim indispensabile, nu uitati sa realizati, inainte de inceperea ierneii, revizia centralei termice. Indicat este sa realizati aceasta revizie o data la doi ani, insa, pentru linistea dumneavoastra, cel mai bine este sa realizati aceasta revizie anual, astfel veti stii daca aveti centrala pusa la punct pentru urmatorul sezon rece.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Oferte Aer conditionat portabil
Aparatele de aer conditionat mobile ori portabile sunt o varianta optima de climatizare pentru diverse spatii Instalatiile mobile de aer conditionat pot fi varianta cea mai buna atunci cand stai cu chirie, atunci cand ai ...
Citeste mai departe


Ati pregatit centrala pentru iarna?
Instalatiile termice, inclusiv centrala, trebuiesc pregatite corespunzator pentru sezonul rece. Asigurati-va din vreme, inainte de a da gerul, ca v-ati pus la punct centrala termica si instalatia de incalzire. Nu lasati aceste opera ...
Citeste mai departe


Avantajele incalzirii prin pardoseala
Un sistem discret de incalzire, modern si viabil, ce asigura un confort sporit, este cel prin pardoseala. Sistemul de incalzire prin pardoseala este cel care ofera cel mai ridicat confort dintre sistemele de incalzire conventionale ...
Citeste mai departe


Ce s-a ales de centrala termica ecologica?
Cu cativa ani in urma se lansa cu mare fast o noua inventie a romanilor: centrala termica ecologica. Despre centrala termica ecologica, inventata de romani nu se mai aude nimic. Numita EcoHornet, centrala ecologica 100% inventata de ...
Citeste mai departe


5 ani GARANTIE: Riello romstal.ro

Din aceeasi categorie:

Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Utile despre centralele in condensatie
Ce mai trebuie sa stiti despre centralele termice in condensatie. Sunt ele ...
Citeste mai departe
Revizie centrale termice - verificare instalatie gaze
Ati facut revizia centralei termice si verificarea instalatiei de gaze? ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies