Climatizare

Utile despre centralele in condensatie

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Ce mai trebuie sa stiti despre centralele termice in condensatie. Sunt ele utilizabile in orice spatiu?

Despre centralele termice in condensatie noi am mai discutat, de aceea ne-am propus astazi sa nu revenim asupra functionarii lor, ci sa vorbim despre alte aspecte utile care v-ar putea fi de folos.

Spre exemplu, cat condens rezulta in urma functionarii unei centrale termice in condensatie? Ei bine, aceasta este o informatie cat se poate de utila, pentru ca de ea depinde foarte mult pozitionarea centralei termice in apropierea unui circuit de evacuare.

Pentru a intelege despre ce vorbesc, va voi spune ca, am avut o experienta cu centrala termica in condesnatie pe care o folosesc in prezent. Achizitionata acum trei ani, in fuga, toamna tarziu, dupa ce m-a lasat balta vechea centrala, a fost selectata dupa capacitate, fara sa cunoastem detaliile de functionare. Asa ca, ne-am ales cu o centrala in condensatie fara sa stim cu ce se mananca acest sistem de incalzire.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Toate bune si frumoase, am instalat centrala, am scos si un sistem de evacuare in exterior. Pana a venit un inghet major si ne-a inundat baconul. Teava de evacuare de la exterior inghetase, iar apa de condens de la centrala refulase in balcon. Pentru ca nu am prevazut initial un circuit de scurgere pentru centrala, de atunci avem un recipient (o galeata mai bine zis) in care, se scurge condensul. Iarna, cand este gerul aprig, o data la doua zile se strang in jur de 10 litri condens. Asa ca, daca cumva uitam sa deversam recipientul, ne alegem cu inundatie. Iata ca, la intrebarea, cat condens rezulta in urma functionarii unei centrale termice in condensatie, va pot rapsunde ca pentru un Ariston de 28 kw, cand afara temperaturile sunt extrem de scazute, rezulta un volum de cca 10 litri/48 de ore.

CENTRALE TERMICE IN CONDENSARE ROMSTAL

CENTRALE TERMICE IN CONDENSARE EMAG

Pentru cei ce vor instala circuit de evacuare pentru apa rezultata din condensul eliminat de o centrala termica in condensatie, trebuie sa tina cont de caracterul coroziv al acestei ape, puternic acid. De regula se instaleaza cateva filtre pe traseul circuitului.

Una peste alta, lasand la o parte inconvenientul condensului eliminat, acest tip de centrale in condensatie chiar merita, tinand cont de economiile in timp la consumul de gaze. Fireste, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand va achizitionati o centrala termica in condensatie este sa fie adaptata la nevoile voastre (sa aiba o capacitate care sa acopere volumul util al locuintei si cel al apei calde utilizate de familia voastra).

aer-conditionat.ro/

Alte articole:

S-a incalzit suficient pentru aerul conditionat?
Daca vara te-a luat pe nepregatite, iata cateva idei utile pentru alegerea unui aparat de aer conditionat S-a incalzit suficient cat sa avem nevoie de aerul conditionat. Chiar daca trecem direct de la centrala termica la ...
Citeste mai departe


Incalzire la maxim cu MAGNUM Heating
Incalzeste-ti locuinta folosind solutii inovatoare, ce-ti vor asigura calitate si eficienta, si mai ales, durabilitate in timp. Incalzirea locuintei este un lucru ce ne preocupa pe toti, de aceea, suntem in continua cautare de solut ...
Citeste mai departe


Aer conditionat la Altex si Media Galaxy
Daca nu vreti sa va prinda caldura nepragatiti, cumparati-va din vreme aparate de aer conditionat Aerul conditionat este foarte util in zilele calduroare de vara, insa, este foarte placut sa nu trebuiasca sa umbli dupa mesteri in acele zile calduroase. Cel mai bine este sa-ti cumperi si inst ...
Citeste mai departe


Profita de ofertele Buy back
O oferta cu adevarat tentanta pentru centralele termice de apartament este cea oferita de RoInstalatii. Vremea rece a adus dupa sine si nelinistea multora dintre noi cu privire la incalzire. Multi dintre cei aflati inca in ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Vaillant EcoTec Pure - incalzire la standarde inalte
Centralele Vaillant EcoTec Pure sunt o alegere perfecta pentru locuinta ta, ...
Citeste mai departe
Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Revizie centrale termice - verificare instalatie gaze
Ati facut revizia centralei termice si verificarea instalatiei de gaze? ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies