Climatizare

Tot ce trebuie sa stiti despre aerul conditionat

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Alegerea unui aparat de aer conditionat trebuie sa fie conditionata de nevoile de confort ale caminului dumneavoastra

Aparatul de aer conditionat este una din cele mai eficiente inventii ale omului, dar si una din cele mai suprinzatoare, mai ales ca in trecut oamenii nu s-ar fi gandit in veci sa acorde racii atat de multa importanta, avand in vedere suferintele pe care acestea le avea pe timpul iernilor grele.

Aerul conditionat sau A.C. reprezinta in fapt un sistem de ventilatie conceput in scopul obtinerii unei temperaturi si in general al unui ambient optim in raportul cu confortul unui camin. Cumulul de temperatura cu umiditate si puritate reprezinta o imbinare de factori pe care aparatul de aer conditionat ni-i poate seta la niste valori pe care noi le consideram optime confortului nostru.

Puterea unui aparat de aer conditionat se masoara in B.T.U., adica British Therman Unit, o unitate ce masoara puterea termica intr-un anumit interval de timp, de exemplu BTU/h (adica in acest caz pe ora). B.T.U. este o unitate specifica aparatelor de aer conditionat, unitate ce specificia atat puterea de incalzire dar si cea de racire a instalatiilor de climatizare.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Ultima tehnologie in domeniul aparatelor de aer conditionat este tehnologia inverter. Aceasta tehnologie este in fapt o corelare intre viteaza motorului aparatului si cea a compresorului, evitandu-se in acest mod un ritm ridicat al punctelor de oprire si pornire. Se cunostea ca cel mai mare consum de energie, ca de altfel si cea mai mare uzura a aparatelor de aer conditionat se datoreaza acestei frecvente a ciclurilor de oprire si pornire.

Un rol aparate asupra aparatului de aer conditionat il au filtrele, acestea avand un rol de oprire a diverselor substante si chiar bacterii care ar fi putut sa patrunda in sistemul de vaporizare catre interior. Din acest punct de vedere, specialistii recomanda curatarea cel putin anuala (adica o data pe anotimp) a filtrelor aparatului de aer conditionat.

Ce mai trebuie sa stim despre aparatele de aer conditionat?

Trebuie sa stim totul despre eficienta lor energetica (EER), avand in vedere ca sunt niste aparate mari consumatoare de energie electrica, iar acest lucru se reflecta direct asupra buzunarelor noastre. Eficienta energetica trebuie sa fie cat mai mare. Daca eficienta energetica este mai mare de 3,2, ne gasim in acest caz in clasa de energie A. Ati observat probabil ca la majoritatea aparatelor electrice si electrocasnice se specifica clasa eneergetica (A, A+, A++, A+++, B+, B++, etc). Cu cat A-ul are mai multe plusuri, cu atat eficienta energetica este mai mare, deci consumul mai mic, cu cat ne apropiem de clasa C, cu atat eficienta energetica este mai redusa, deci consumul mai mari, iar buzunarul nostru mai gol.

Pentru aparatele de aer conditionat mai exista un coeficient COP, adica coeficientul de performanta, coeficient specific pentru modul de incalzire al aparatului de aer conditionat. Acest coeficient trebuie sa fie cat mai mare pentru ca aparatul sa fie cat mai performant din punctul de vedere al incalzirii. Daca acest coeficient (COP) are valori peste 3.6, atunci ne gasim in clasa energetica A, fiind vorba de incalzire.

Alte aspecte importante pe care trebuie sa le urmariti la achizitia unui aparat de aer conditionat? Dupa ce ati luat la rand coeficientii prezentati mai sus, interesati-va care este garantia respectivului aparat, cat va costa montajul, asigurati-va ca montjaul se va face de catre o firma serioasa cu experienta in domeniu (verificati sa nu fie dintre cele care dispar peste un an-doi), si daca respectiva firma va poate asigura si o eventuala post-garantie, adica contra unui abonament anual, sa va asigure verificarea uzuala si eventuale reparatii.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Parteneri EcoHORNET
Lista partenerilor autorizati EcoHORNET EcoHORNET este deja un nume in domeniul centralelor termice ecologice, fiind in fapt prima firma romaneasca ce a inventat si produs centrale termice ecologice 100%. Principiul de funct ...
Citeste mai departe


Instalarea centralei termice de apartament
Ce trebuie sa stiti atunci cand doriti sa va montati o centrala termica de apartament? Insalarea unei centrale termice este o etapa foarte importanta ce necesita realizata de catre personal autorizat. Sunt cateva elemente de ...
Citeste mai departe


A fi sau a nu fi taxa de poluare pe centrala termica!
Se pare ca taxa de poluare pentru centralele termice este deja o certitudine Chiar daca lumea a uitat de taxa de poluare pentru centralele termica, pentru ca scandalurile mediatice sunt altele si mult mai savuroase si mai colorate d ...
Citeste mai departe


Despre centralele termice pe lemne
Pentru multi clienti din Romania, centralele termice pe lemne reprezinta o solutie viabila de incalzire si confort Centralele termice pe lemne sunt preferate in special de clientii din zonele rurale, localitati care nu sunt racordat ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Functii AC
functii aer conditionatCe reprezinta diversele functii pe care le are un ap ...
Citeste mai departe
Ce inseamna tehnologia al 6 lea simt?
al 6-lea simt aparate de aer conditionatTe-ai lovit de aceasta informatie s ...
Citeste mai departe
Racoreste-te cu Soldec!
La Soldec gasiti modalitati optime de a va racori in aceasta vara, dar nu o ...
Citeste mai departe
Tu cum faci fata caldurii in aceasta vara?
Daca nici tu nu mai rezisti valului de caldura toropitor din aceasta vara, ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies