Climatizare

Masuri de siguranta in utilizarea centralei

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Ce trebuie sa stie utilizatorii centralelor termice pe gaz? Care sunt regulile minime necesare de urmat in caz de pericol?

Centralele termice de apartament nu sunt niste aparate "inofensive", mai ales cele pe gaz, pot crea disconfort detinatorilor, pentru ca, trebuie sa recunoasteti, exista intotdeauna o urma de indoiala cu privire la siguranta perfecta in folosinta indelungata a acestor aparate.

Eu recunosc ca am o strangere de inima si cand am de-a face cu o butelie de aragaz, pentru ca nu mi se pare un circuit usor etansabil, daca-mi este permisa aceasta descriere. Oricat de sigur ar fi circuitul, oricat de sigura ar fi instalatia, tot exista o urma de teama cand vine vorba de gaze. Aceasta teama este prezenta la majoritatea posesorilor de centrale pe gaze, insa, uneori este mai bine sa existe teama, pentru ca in definitiv, teama te poate proteja, prin masurile asiguratorii pe care oamenii doresc sa si le ia suplimentar.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Evident, specialistii au gasit o serie de masuri asiguratorii in exploatarea centralelor termice, in special a celor pe gaz. Va pot spune din experienta ca detin o astfel de centrala pe gaz, este adevarat ca e vorba de una in condensare, insa, pare a fi una sigura, mai ales ca isi "autodetecteaza" defectiunile si se opreste automat, daca este ceva in neregula. Ei bine, mai toate centralele noi au astfel de sisteme de autodiagnoza, afisand niste coduri ce indica o anumita defectiune ori dereglare in functionare. Aceste coduri pot indica utilizatorului care este natura problemei, ele fiind in fond o masura de supra-siguranta pentru utilizator.

Orice tip de centrala ati avea, trebuie sa tineti cont de sfaturile specialistilor privind masurile de siguranta, in special cele ce se impun la utilizarea unei centrale termice pe gaz.

Astfel, prima regula a specialistilor este aceea de a urma cu strictete regulile inscrise in cartea tehnica, si instalarea corespunzatoare a aparatului, fara rabat de la efort, timp si bani. Nu fiti delasatori atunci cand instalati o centrala, orice detaliu cat de mic va poate afecta siguranta.

Instalarea centralei, precum si toate proiecte si punerea in functiune trebuie sa fie executate de firme autorizate conform normativelor in vigoare.

Respectati perioadele de revizie, pentru ca acestea aduc o siguranta mai mare in utilizarea centralei dumneavoastra, avand in vedere ca specialistii verifica si remediaza eventuale probleme aparute. Chiar daca se indica o revizie la doi ani pentru centrala termica, sfatul nostru este sa faceti revizia in fiecare an, de preferinta toamna, inainte de inceperea sezonului rece, veti fi scutiti astfel de surprize. Va pot spune din experienta personala ca am trecut vreo doi ani de revizia de toamna si ne-am trezit iarna ca centrala nu mai functiona, desi fusese oprita pe toata perioada de vara, deci, cauza de defectiune nu prea avea.

Daca se inrerup gazele naturale, sa fiti atenti sa opriti centrala termica. De asemenea, la fluctuatiile de tensiune, gen descarcari electrice masive, este mai bine sa opriti centrala, daca nu aveti un stabilizator de tensiune, ori daca nu sunteti siguri de functionarea corespunzatoare a celui pe care-l detineti.

Daca simtiti mirose de gaze in locuinta, trebuie sa respectati urmatoarele reguli:

- deschideti ferestrele si usile;
- nu aprindeti sursa de foc;
- nu deschideti intrerupatoarele;
- nu porniti aparate electrice;
- nu folositi soneria ori liftul;
- parasiti imobilul;
- sunati la telefoanele de urgenta.
- asigurati-va pe timp de "pace" ca aveti salavate in telefon numerele de telefon necesare pentru cazuri de urgenta, usor accesibile de catre dumneavoastra, ori de catre alte persoane.

Daca centrala dumneavoastra are deja o experienta bogata in functionare, adica, daca a trecut deja de 10 ani, este bine sa va luati masuri asiguratorii suplimentare. Veti observa ca pe masuura ce se invecheste o centrala consuma mai mult si isi pierde din randament, deci, dumneavoastra trebuie sa va faceti un calcul al randamentului si sa-l comparati cu costurile achizitionarii unei noi centrale mai economicoase si mai sigure.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Oferte Aer conditionat portabil
Aparatele de aer conditionat mobile ori portabile sunt o varianta optima de climatizare pentru diverse spatii Instalatiile mobile de aer conditionat pot fi varianta cea mai buna atunci cand stai cu chirie, atunci cand ai ...
Citeste mai departe


Centrala termica in rate
Daca n-ai bani sa cumperi o centrala, poti apela la un sistem de rate avantajos sau direct la un credit de consum Cand nevoia te preseaza, cand stai prost cu lichiditatile si apare si o problema cu centrala termica, te gasesti in situatia de a fi nevoit sa faci rost de bani pentru a-ti cumpa ...
Citeste mai departe


Ati pregatit centrala pentru iarna?
Instalatiile termice, inclusiv centrala, trebuiesc pregatite corespunzator pentru sezonul rece. Asigurati-va din vreme, inainte de a da gerul, ca v-ati pus la punct centrala termica si instalatia de incalzire. Nu lasati aceste opera ...
Citeste mai departe


Profita de ofertele Buy back
O oferta cu adevarat tentanta pentru centralele termice de apartament este cea oferita de RoInstalatii. Vremea rece a adus dupa sine si nelinistea multora dintre noi cu privire la incalzire. Multi dintre cei aflati inca in ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Ce inseamna bec rosu la o centrala termica?
Aparitia becului rosu inseamna ca sunt probleme cu centrala termica. ...
Citeste mai departe
Vaillant EcoTec Pure - incalzire la standarde inalte
Centralele Vaillant EcoTec Pure sunt o alegere perfecta pentru locuinta ta, ...
Citeste mai departe
Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies