Climatizare

Ce trebuie sa stii despre alegerea unei centrale termice

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Pentru ca intram in sezonul rece, este important sa stiti ce inseamna alegerea unei centrale termice de apartament

O centrala termica reprezinta o achizitie pe care o faci pentru o perioada mai lunga de timp, avand in vedere costurile destul de piperate, deci, trebuie sa aveti grija pentru ce optati si sa stiti dinainte ce trebuie sa aveti in vedere.

Venirea sezonului rece este o certitudine, deci, grabiti-va sa va achizitionati centrala termica ori pentru cei ce detin deja una, grabiti-va sa o puneti la punct, pentru a nu avea surprize.

Alegerea unei centrale termice trebuie sa indeplineasca niste conditii minime obligatorii: in primul rand sa nu aiba o putere mai mica decat necesarul energetic al locuintei, altfel centrala va fi functione tot timpul pentru a genera temperatura dorita de proprietar, lucru ce duce la o uzura ultrarapida. Cand doriti sa acoperiti acest punct, al necesitatii energetice trebuie sa tineti cont de volumul pe care doriti sa-l incalziti si de numarul de persoane ce folosesc apa calda, iar in final trebuie sa aveti in vedere si gradul de izolare al cladirii in care locuiti, pentru ca acest aspect este unul primordial in privinta timpului de functionare mediu.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Cele mai importante caracteristici ale unei centrale termice de care trebuie sa tineti seama sunt urmatoarele:

- debitul de apa calda;
- randamentul energetic;
- sistem automat sau nu de prognoza a unor probleme;
- siguranta in utilizare;
- garantie si postgarantie.

Cand vine vorba despre primul punct, trebuie sa retineti ca este cel mai important aspect, pentru ca debitul de apa calda va furnizeaza informatii despre modul de functionare al centrale, dar si despre capacitatea efectiva a acesteia. De exemplu, sunt centrale care in momentul in care furnizeaza caldura, intrerupe sau incetinesc ritmul de incalzire al apei calde, precum sunt centrale care in momentul in care incalzesc apa, intrerup sau incetinesc ritmul de incalzire al locuintei. Din pucnt de vedere calitativ, al doilea tip este mai bun, avand de altfel si o capacitate energetica mai ridicata.

Cand alegeti o centrala termica este bine sa alegeti una cu o putere usor mai ridicata decat necesarul energetic al locuintei, gandindu-va aici la cumul de caldura cu necesarul de apa calda. Sa nu va ganditi ca daca luati o centrala cu o putere mai mare, veti plati automat mai mult la gaze, ca nu-i adevarat. Daca centrale are o putere mai ridicata, nu face decat sa atinga numarul dorit de grade intr-un timp mai scazut, iar miscarile de pornire si oprire sa fie mai rare, fapt ce prelungeste durata de viata a unei centrale, comparativ cu o centrala care necesita o functionare aproape continua pentru a atinge temperatura dorita.

Centralele termice mai noi au sistem automat de prognoza a unor defectiuni sau a unor probleme ce pot sa apara in functionare, de la scaderea presiunii, la lipsa flacarii ori alte defectiuni. Exista centrale termice ce iti afiseaza aproape orice defectiune, tu fiind pus doar in postura de a identifica niste coduri si de a le compara cu cele existente in cartea tehnica a respectivei centrale.

Siguranta in utilizare este cel mai important aspect ce trebuie urmarit la o centrala, pentru ca, nimeni nu-si doreste sa aiba probleme cu o centrala, probleme care sa-i afecteze siguranta. Din act punct de vedere, aproape toate centralele au sisteme foarte complexe de siguranta, evident, unele sunt mult mai puternice decat altele cand vine vorba de siguranta. Sa va dau un exemplu, sunt centrale care, in momentul in care se intrerupe gazul, se opresc automat, sau in momentl in care scade presiunea apei intru in stand-by si te atentioneaza asupra acestui aspect.

Ultimul punct al discutiei noastre, anume, garantia si postgarantia, reprezinta un punct de asemenea foarte important la alegerea unei centrale termice. Eivdent, cu cat este mai mare perioada de garantie, cu atat mai bine, de asemenea, este bine sa va asigurati ca puteti sa solicitati si postgarantie de la acelasi distribuitor, unii oferind reduceri substantiale atat la manopera cat si la piese pentru cei ce incheie contracte de postgarantie, pentru ca altfel, va spun foarte sincer, inlocuirea pieselor la centralele termice, in special la cele de ultima generatie, costa foarte mult, iar manopera este de asemenea pe masura. Deci, sfatul meu este sa incheiati un contract de postgarantie, daca aveti posibilitate, dar sa fiti atenti la cele doua aspecte, adica sa primiti reducere la o eventuala inlocuire a unor piese, precum si la o manopera.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Functii AC
functii aer conditionatCe reprezinta diversele functii pe care le are un aparat de aer conditionat? Tu stii sa utilezi corect telecomanda de la AC? Nu este sub nicio forma o problema daca nu esti bun la tehnica si nu te d ...
Citeste mai departe


Parteneri Saunier Duval
Lista partenerilor autorizati Saunier Duval Firmele autorizate de catre Saunier Duval in ditribuitia si service-ul instalatiilor de incalzire si apa calda menajera O marca de renume in domeniu, Saunier Duval, ofera solutii vi ...
Citeste mai departe


Avantajele incalzirii prin pardoseala
Un sistem discret de incalzire, modern si viabil, ce asigura un confort sporit, este cel prin pardoseala. Sistemul de incalzire prin pardoseala este cel care ofera cel mai ridicat confort dintre sistemele de incalzire conventionale ...
Citeste mai departe


Parteneri Ariston
Lista firmelor autorizate ca parteneri Ariston Ariston este o mare companie italiana ce produce o gama larga de aparate ectrocasnice, dar este foarte cunoscuta si pentru centralele termice performante. Astfel divizia Thermo ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Ce inseamna bec rosu la o centrala termica?
Aparitia becului rosu inseamna ca sunt probleme cu centrala termica. ...
Citeste mai departe
Vaillant EcoTec Pure - incalzire la standarde inalte
Centralele Vaillant EcoTec Pure sunt o alegere perfecta pentru locuinta ta, ...
Citeste mai departe
Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies