Climatizare

Aparate de aer conditionat cu inverter

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Despre viabilitatea aparatelor de aer conditionat cu inverter. Informatii utile necesare si pareri pro si contra alegerii unui astfel de aparat.

Aparatele de aer conditionat sunt un punct dureros pentru multi oameni din tara noastra cand vine vorba despre facturile de energie electrica. In momentul in care un aparat de aer conditionat se adauga la lista de aparate utilizate intr-o gospodarie, facturile de energie electrica cresc semnificativ.

 

APARATE DE AER CONDITIONAT CU INVERTERDesi este dificil sa reduceti serios impactul mare avut de un aparat de aer conditionat asupra facturilor de energie, acesta se poate totusi gestiona partial prin alegerea tehnologiei de climatizare porivite. Cele mai recente si cea mai eficienta tehnologii disponibile in prezent pe piata sunt aparatele de aer conditionat cu sistemul „Inverter”. Tehnologia inverter este conceputa in asa fel incat sa poata economisi 30-50% din energia electrica (unitati consumate) de catre un aparat de aer conditionat obisnuit.  

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Pentru majoritatea oamenilor, aerul conditionat doar arunca aer rece la temperatura stabilita din telecomanda. Dar intr-adevar functioneaza in acest fel? De fapt, instalatia de aer conditionat, in timpul procesului de racire, trage aerul din interior, il raceste prin trecerea prin vaporizator si apoi il arunca inapoi in camera. Acest proces se realizeaza, ca si la figidere, cu ajutorul unui compresor care comprima gaz (agent frigorific) racindu-l astfel, iar acest gaz comprimat, la randul sau, raceste aerul interior circulat prin aparatul de aer conditionat.

Intr-un aparat de aer conditionat obisnuit: compresorul este fie Oprit sau Pornit. Cand este pornit, el lucreaza la capacitate maxima si consuma energie electrica la maxim. Cand termostatul atinge nivelul de temperatura stabilit de utilizator, compresorul se opreste, si doar ventilatorul continua sa functioneze. Cand termostatul detecteaza ca temperatura a crescut, compresorul porneste din nou.

Intr-un aer conditionat cu tehnologia Inverter: aparatul functioneaza ca acceleratia unei. Cand compresorul are nevoie de mai multa putere, ii da mai multa putere. Cand are nevoie de mai putina energie, se da mai putina energie. Cu aceasta tehnologie, compresorul este mereu Pornit, dar atrage mai putina putere sau mai multa putere in functie de temperatura aerului de intrare si nivelul stabilit in termostat. Viteza si puterea compresorului este ajustata in mod corespunzator. Aceasta tehnologie a fost dezvoltata in Japonia si este folosit acolo cu succes pentru aparatele de aer conditionat si frigidere. Aceasta tehnologie este disponibila in prezent numai in aparate de aer conditionat de tip split.
 
Care sunt beneficiile tehnologiei Inverter la aparatele de aer conditionat? Fiecare aparat de aer conditionat este proiectat pentru o sarcina maxima de varf. Deci, un aparat de 18000 BTU este proiectat pentru o anumita dimensiune a camerei, in timp ce altul de 9000 BTU pentru o alta dimensiune. Un aparat de aer conditionat obisnuit de capacitate 12000 BTU va rula mereu la necesarul de putere de varf  atunci cand compresorul este in functiune. Un aparat de aer conditionat cu tehnologia inverter va rula in mod continuu (compresorul va fi pornit tot timpul), dar va atrage numai atata putere cat este necesar pentru a mentine temperatura stabil la nivelul dorit. Rezultatul final este un consum mult mai mic de energie per total.

Este tehnologia inverter de aer conditionat lenta in procesul de racire a incaperii? Mai multe persoane au ridicat intrebari daca nu cumva tehnologia Inverter de aer conditionat ar putea sa raceasca o incapere intr-un timp mult mai indelungat decat un aparat clasic, pe motivul economiei de energie. Raspunsul: doar in mod aparent. Sa incercam sa intelegem cum functioneaza un A/C invertor:

Aerele conditionate non inverter au viteza fixa, in timp ce cele inverter au viteza variabila; cele non inverter au compresoare care merg On si Off, in timp ce cele inverter au compresoare care sunt On tot timpul. Termostatul intr-un A/C non-invertor opreste compresorul atunci cand temperatura la limita dorita, dar practic procesul continua, camera racindu-se in general inca 2-3 grade sub acea limita. Comparativ, A/C-ul invertor schimba debitul de agent frigorific in functie de caldura din camera. Cand diferenta de temperatura intre valoarea setata si cea din incapere este mai mica, debitul este mai mic, la atingerea valorii dorite nu se va mai continua procesul, si astfel energia electrica se economiseste. Cand insa diferenta de temperatura este mare, compresorul functioneaza la putere maxima, si astfel timpul necesar pentru racirea camerei este aproape la fel cu cel necesar unui aparat clasic.

aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Avantajele incalzirii prin pardoseala
Un sistem discret de incalzire, modern si viabil, ce asigura un confort sporit, este cel prin pardoseala. Sistemul de incalzire prin pardoseala este cel care ofera cel mai ridicat confort dintre sistemele de incalzire conventionale ...
Citeste mai departe


Incalzire la maxim cu MAGNUM Heating
Incalzeste-ti locuinta folosind solutii inovatoare, ce-ti vor asigura calitate si eficienta, si mai ales, durabilitate in timp. Incalzirea locuintei este un lucru ce ne preocupa pe toti, de aceea, suntem in continua cautare de solut ...
Citeste mai departe


Parteneri Ariston
Lista firmelor autorizate ca parteneri Ariston Ariston este o mare companie italiana ce produce o gama larga de aparate ectrocasnice, dar este foarte cunoscuta si pentru centralele termice performante. Astfel divizia Thermo ...
Citeste mai departe


Parteneri Vaillant
Lista firmelor autorizate Vaillant Lista partenerilor Vaillant autorizati sa execute instalare si service pentru produsele renumitului brand. Leader in domeniul sistemelor de incalzire, Vaillant are o experienta de peste 135 ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Functii AC
functii aer conditionatCe reprezinta diversele functii pe care le are un ap ...
Citeste mai departe
Ce inseamna tehnologia al 6 lea simt?
al 6-lea simt aparate de aer conditionatTe-ai lovit de aceasta informatie s ...
Citeste mai departe
Racoreste-te cu Soldec!
La Soldec gasiti modalitati optime de a va racori in aceasta vara, dar nu o ...
Citeste mai departe
Tu cum faci fata caldurii in aceasta vara?
Daca nici tu nu mai rezisti valului de caldura toropitor din aceasta vara, ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies