Climatizare

Accesorii tehnice foarte utile pentru o centrala termica

Climatizare de A la Z: incalzire si racire.

Pentru ca o centrala termica sa functioneze la parametrii indicati, iar dumneavoastra sa aveti liniste, aveti nevoie de cateva acceorii foarte utile

O centrala termica, oricat de performanta ar fi, are nevoie de ajutor pentru a functiona la capacitatea prevazuta, dupa cum are nevoie de ajutor pentru a nu fi degradata in timp, lucru care tot pe dumneavoastra ca proprietari va afecteaza.

Sunt doua directii foarte importante de urmarit in privinta unei centrale termice:

- in primul rand sa va asigurati o incalzire corespunzatoare in camere;
- in al doilea rand sa va asigurati ca in functionarea unei centrale nu intervin probleme independente de dumneavoastra ori de centrala.

Pentru a realiza o incalzire corespunzatoare in camerele casei dumneavoastra, aveti nevoie de un termostat de ambient. Acest termostat este un accesoriu recomandat celor ce detin o centrala termica, pentru ca el ne ajuta sa reglam termeratura, astfel incat sa obtinem un maxim confort termic cu un mic efort financiar; practic termostatul regleaza functionarea centralei in functie de temperatura medie dorita, asa incat, aceasta se opreste automat atunci cand atinge temperatura indicata de termostat intr-un (sau mai multe) din camere, de regula cea mai friguroasa.

Aparate aer conditionat portabil

[VEZI OFERTELE]

Aer conditionat portabil, cu livrare gratuita, service autorizat. La Alecoair gasim astfel de aparate portabile, cu functii de racire, incalzire si dezumidificare.

 

Peste 1200 aparate de aer conditionat

[VEZI OFERTELE]

De la eMAG poti alege dintr-o multitudine de aparate aer conditionat (Daikin, Vivax, Mitsubishi, Gree, Toshiba, Bosch, Carrier, Daewoo, Electrolux, Fujitsu, Heinner, Hisense, Midea, Trotec, Whirlpool, Yamato etc. ) si alte sisteme de climatizare.

Termostatul este un accesoriu foarte cautat in ultima vreme, cu ajutorul lui puteti sa beneficiazi de un reglaj automat al centralei in functie de temperatura medie de afara.

Termostatele de ambient sunt de doua feluri:

- termostate cu fir simple sau programabile;
- termostate wirless simple sau programabile.

Un alt accesoriu necesar pentru o centrala termica este stabilizatorul de tensiune sau regulatorul de tensiune. Acest aparat stabilizeaza tensiunea pe retea, astfel incat echipamentul electric va fi protejat la posibilele fluctuatii de tensiune. Aceste fluctuatii pot determina o proasta functionare a aparatului si chiar o defectare serioasa a acestuia. Avand in vedere ca in Bucuresti, spre exemplu, sunt zone in care fluctuatii de tensiune sunt numeroase, un stabilizator de tensiune pentru centrala dumneavoastra termica este absolut necesar.

Un astfel de stabilizator va poate usura viata dumneavoastra si centralei dumneavoastre. In momentele in care sunt fluctuatii mari de tensiune in retea, centrala termica poate suferi o serie de defectiuni, cele mai grave fiind cele care afecteaa panoul electric al centralei (placa electronica), care daca se defecteaza veti avea de plata o suma uriasa (aproape jumatate din pretul centralei). Placa electronica este un fel de brain (creier) al centralei termice, fiind de alte si o componenta destul de sensibila si cum ziceam mai sus, o piese foarte scumpa, de aceea este indicat sa folositi un astfel de stabilizator de tensiune, pentru a va proteja centrala termica. Spre exemplu, in toamna trecuta, fluctuatiile de tensiune din retea au fost foarte mari spre toamna, cand toata lumea incepuse sa porneasca centralele termice, iar vremea era ploiasa cu tunete si fulgere. Descarcarile electrice au determinat fluctuatii de tensiune care au distrus foarte placile electronice la foarte multe dintre centralele bucurestenilor. Deci, asigurati-va din vreme linistea, achizitionand un astfel de stabilizator.

Un alt aparat foarte utile pentru o centrala termica este si sonda externa de temperatura. Acest aparat indica temperatura externa si regleaza centrala in functie de aceasta temperatura. Impreuna cu termostatul de apartament realizeaza o functionare optima a centralei dumneavoastra. Acest accesoriu este foarte util in special la centralele termice in condensare, cele la care temperatura apei la tur este de maxim 55 de grade.

Adiacent acestor accesorii pe care noi le numim indispensabile, nu uitati sa realizati, inainte de inceperea ierneii, revizia centralei termice. Indicat este sa realizati aceasta revizie o data la doi ani, insa, pentru linistea dumneavoastra, cel mai bine este sa realizati aceasta revizie anual, astfel veti stii daca aveti centrala pusa la punct pentru urmatorul sezon rece.
aer-conditionat.ro/

Alte articole:

Functii AC
functii aer conditionatCe reprezinta diversele functii pe care le are un aparat de aer conditionat? Tu stii sa utilezi corect telecomanda de la AC? Nu este sub nicio forma o problema daca nu esti bun la tehnica si nu te d ...
Citeste mai departe


Instalarea aparatelor de aer conditionat mobile
Cat de dificil este sa instalatezi un aparat de aer conditionat mobil (portabil)? Instalarea aparatelor de aer conditionat portabile nu necesita prezenta unui specialist. Daca v-ati hotarat sa va achizitionati u ...
Citeste mai departe


Tu cum faci fata caldurii in aceasta vara?
Daca nici tu nu mai rezisti valului de caldura toropitor din aceasta vara, iata cateva solutii care te-ar putea ajuta Nu stii cum sa faci fata caldurii? Nu vrei sa-ti gauresti peretii pentru a-ti instala un aer conditiona ...
Citeste mai departe


Aer conditionat cu invertar - pret 1399 lei la Altex
Un pret incredibil la aparatele de aer conditionat de la Altex de care ar fi bine sa profitati Pentru ca intram din plin in sezonul de vara, va propunem astazi niste preturi fabuloase la aparatele de ...
Citeste mai departe


Aparat de aer conditionat Platinium X-9000HC, Functie racire si incalzire

Din aceeasi categorie:

Ce inseamna bec rosu la o centrala termica?
Aparitia becului rosu inseamna ca sunt probleme cu centrala termica. ...
Citeste mai departe
Vaillant EcoTec Pure - incalzire la standarde inalte
Centralele Vaillant EcoTec Pure sunt o alegere perfecta pentru locuinta ta, ...
Citeste mai departe
Stai fara griji cu centrala termica Ariston
Daca nu vrei sa mai au surprize inainte de venirea iernii cu incalzirea, o ...
Citeste mai departe
Centrale termice Riello - 5 ani garantie
Cei de la Romstal au o oferta foarte atractiva la centralele termice Riello ...
Citeste mai departe
Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies